LDPE

POST-KONZUMNA FOLIJA (LDPE/HDPE) 

Post-konzumna PE folija je u većini slučajeva jako kontaminirana, zaprljana ambalaža korištena u kućanstvima, ali i u komercijalne svrhe. Ovakav materijal zahtjeva kvalitetno sortiranje prije kompletnog reciklažnog procesa, usitnjavanja, pranja i granuliranja. Radi se o dosta složenom procesu koji ne bi bio moguć bez iznimno kvalitenih strojeva i opreme, kao i kvalitetnog reciklažnog koncepta.

POST-KOMERCIJALNA FOLIJA (LDPE/LLDPE)

Post-komercijalna folija sa visokim udjelom rastezljivog materijala (stretch) uglavnom podrazumijeva foliju korištenu u komercijalne svrhe, bilo da se radi o ambalažnom otpadu ili refuznoj foliji korištenoj u različitim tvrtkama ili supermarketima. U naravi su to iznimno tanke, rastezljive folije kontaminirane kako ostacima etiketa, ali i organskim ostacima i papirom. U dosta slučajeva folija sadrži i druge nečistoće (ostaci zemlje, pijeska, kamena, stakla, masti i sl.), ovisno o načinu zbrinjavanja i sortiranja.

AGRO FOLIJA (LDPE/LLDPE)

Agro folija, što podrazumijava širok spektar folija korištenih u poljoprivrednom sektoru, kao folije za omotavanje bala, silažne folije, folije za mulčanje ili folije za staklenike. Ovakva otpadna folija je u najvećem broju slučajeva ekstremno onečišćena, te se zahtjeva temeljit i intenzivan proces, kako usitnjavanja, predpranja, primarnog pranja i sušenja.

MAPA ReTech tehnološka rješenja omogućuju da se od ovakvog ulaznog materijala dobije iznimno kvalitetan, transparentan i čist novi materijal.

MAPA RECYTECH d.o.o.

Ulica Božidara Adžije 19
44000 Sisak
HRVATSKA